onsdag 16. november 2011

Julefølelse og sniktitt..

Finnes det noe bedre enn lukten av mandariner i huset? ♥ Dufter av juuuul..Og dermed ble julefølelsen om det går an.. forsterket:D

Lyst på litt fun facts om mandarinen?

I 1902 klarte presten Pierre Clément fra Algerie å krysse mandarinen med en annen sitrusfrukt, nemlig pomerans. Dermed så klementinen dagens lys. Den ankom Norge først i 1963.
Klementinen har orange skall og fruktkjøtt. Smaken er intensiv, søt og oppfriskende. Fruktkjøttet er veldig saftig og frukten er lett å skrelle. De er nesten steinfrie. Finner du steiner i en klementin, så tyder det på at treet har vokst nær et sitrontre, og blitt bestøvet av det.

Vi importerer klementiner til Norge hele året og vi spiser i underkant av 6 kilo pr. person, og omtrent halvparten av dette spises i Desember måned. Rundt 27.000 tonn klementiner finner veien til Norge i løpet av et år.

Mandarinen var den aller første av de små sitrusfruktene som vi ble kjent med og er de små sitrusfruktenes "mor". Den importeres så å si ikke lenger til Norge fordi den inneholder for mange steiner for den norske gane. Vi velger heller de nye steinfattige sortene - som klementin.

Så nå vet dere det!
...
Jeg er faktisk litt stolt av meg selv om dagen! Jeg har lagt opp og sydd opp gardinene mine heeeelt selv for første gang:D Som regel har svigermor hjulpet meg med dette;) Har jo nevnt at jeg har kjøpt meg nye julegardiner, fra Princess. Her får dere en liten sneekpeek;)
Ganske fornøyd med meg selv nå..Selv om jeg ikke har prøvehengt dem enda. Så det gjenstår jo enda å se om dem er sydd rett;) hihi
Gleder meg iallefall til å få hengt dem opp

Klem

10 kommentarer:

Hulda sa...

Helt enig! Mandariner er julelukt! Julegardinene dine ser fine ut. :) Likte stripene.

Mamsens hus sa...

Jeg har kjøpt årets første mandariner i dag, og nå skal det nytes. ;)
Ha en fin kveld.
Klem

Shabbylishious sa...

Åkke som det er clementiner så kaller vi det mandariner her i huset.Henger nok med fra gammelt av at vi kaller de for det siden det fra begynnelsen av var mandariner. Vi er ganske så fine i ganen her i landet blitt ja.

Grattis med første syprosjekt. Vips så har du gjort mange flere det er fort gjort å bli bitt av basillen.
Klem!

Fossestua sa...

Hvem elsker ikke lukten av klementiner :)
Lekkert stoff du har sydd julegardiner av! Gleder meg til å se de :)
Klem fra Lise

Tonje Merethe sa...

Klementiner er skikkelig jul ja. Og ble så glad da jeg leste historien om klementinen og mandarinen. Min mann er kvalitetskontrollør på Bama, så jeg hadde hørt dette før. Og vet ikke hvor mange ganger jeg har fortalt folk forskjellen om klementiner og mandariner. og det selges mandariner i Norge i enkelte sesonger når klementinen ikke er i sesong, men den selges som klementin ;)

Julegardinene ser fine ut. Gleder meg til å se mer.

Ha en flott natt og strålende torsdag!

The Pursuit of Happiness sa...

Hehe, artig å lære litt om klementiner ;) Jeg har allerede hamstret inn myyye klementiner...er så godt, og SÅ jul ja <3 Fine farger på gardinene dine- og du er flink! :-D

Ha en fin uke videre og god helg når den tid kommer! Vi reiser til Bergen imorgen:-D

Klem

Jatte sa...

Gleder meg til å se dem når du har hengt dem opp :)
Har du puter osv i samme eller? ;)

Ha en fin Torsdag,
Klem Jatte♥

hobbyvimsa sa...

Hei Linda:)

Takk for ekspert informasjon:)Lærte jammen mye nytt nå:)

Gardinene ser kjempe fine ut..Flinke deg:)

Takk for fine ord fra deg:)

Nyt kvelden!!

Klem Linda:)

Hespe sa...

Duften av mandarin, gir skikkelig julefølelse - helt klart! Julegardinene dine ser kjempefine ut, og flink du har vært som har lagt de opp selv da - neste gang avanserer du, og plutselig blir du en kløpper med symaskinen :)

Ønsker deg en flott kommende helg!

Klem fra Hildegunn

Siri sa...

Elsker mandariner <3 Så flink du er da!! Det er jo litt jobb, men jammen er det artig når man får det til helt på egen hånd!! De ser forresten kjempelekre ut. Men det er jo ikke så rart når de kommer fra Princess! ;-)